Laskutustietojen vahvistus ja lähetys

Yleistä

Laskutietojen vahvistusnäkymän tarkoitus on näyttää ja varmistaa laskutukseen lähetettävien tietojen oikeellisuus ja estää lähetys jos vaadittuja tietoja puuttuu. Mikäli laskun luonnin aikana tulee tarve päivittää Pipedriven kaupan tai Organisaation tietoja muista päivittää tämän jälkeen laskutusnäkymä painamalla Päivitä tiedot:

Laskutusasiakas

Tietolähteenä Netvisor (Manuaalinen)

Mikäli sovelluksen asetuksissa on määritelty asiakastietolähteeksi Netvisor (Manuaalinen), sovellus etsii laskutusasiakasta Netvisorista Pipedriven organisaation Y-tunnuksella. Mikäli asiakas löytyy näyttää laskutusasiakkaan tiedot seuraavan kaltaiselta:

Jos asiakasta ei löydy sovellus ilmoittaa siitä virheilmoituksella ja laskua ei voida lähettää:

Tässä tapauksessa asiakas on luotava Netvisoriin ennen laskun lähettämistä.

Tietolähteenä Pipedrive

Mikäli sovelluksen asetuksissa on määritelty asiakastietolähteeksi Pipedrive, sovellus etsii laskutusasiakasta Netvisorista Pipedriven organisaation Y-tunnuksella. Mikäli asiakas löytyy päivitetään asiakkaan tiedot annetuilla Pipedriven tiedoilla. Mikäli asiakasta ei löydy luodaan Netvisoriin uusi asiakas annetuille Pipedriven tiedoilla.

Jos kyseessä on uusi asiakas Y-tunnuksen kohdalla on merkintä Uusi ja sivun alalaidassa näytetään viesti uuden asiakkaan luomisesta:

Jos tiedoissa on puutteita kyseisen kentän kohdalla näytetään virheilmoitus ja laskua ei voi lähettää ennen tietojen täydentämistä:

Yhteyshenkilö

Kauppaan liitetty yhteyshenkilö siirtyy laskulle kohtaan Viitteemme:

Laskuehdot

Mikäli asiakas löytyy jo Netvisorista maksuehdoksi tarjotaan oletuksena Netvisorissa määritettyä asiakaskohtaista oletusmaksuehtoa, esim. 14 pv netto. Toissijaisena vaihtoehtona tarjotaan Netvisorin yleistä maksuehtoa (Company default)

Voit myös halutessasi määrittää eräpäivän itse:

Tuotteet

Tuotteiden eli laskurivien tiedot näytetään seuraavanlaisesti:

Mikäli kaupan tuotteelle on lisätty huomautus-kenttään tekstiä, lisätään se tuoterivin lisätiedoksi.

Tuotteen tuotekoodi on aina pakollinen tieto, ja sen mahdollisesta puuttumisesta ilmoitetaan virheilmoituksella:

Tietolähteenä Netvisor (Manuaalinen)

Jos laskutukseen yritetään lähettää laskua jolla on tuote jota ei löydy Netvisorista sen tuotekoodilla ja tuotetietojen tietolähteeksi on sovelluksen asetuksissa määritelty Netvisor (Manuaalinen), laskun lähetys epäonnistuu ja saat seuraavanlaisen virheilmoituksen:

Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että Pipedriveen on manuaalisesti luotu tuote jota ei ole Netvisorissa. Tuote tulisi luoda ensin Netvisoriin josta se synkronoituu automaattisesti Pipedriveen, pyydä apua Pipedrive pääkäyttäjältä.

Tietolähteenä Pipedrive

Jos laskutukseen yritetään lähettää laskua jolla on tuote jota ei löydy Netvisorista sen tuotekoodilla ja tuotetietojen tietolähteeksi on sovelluksen asetuksissa määritelty Pipedrive, luodaan uusi tuote annetuilla tiedoilla Netvisoriin. Mikäli tuote löytyy, päivitetään tuotteen tiedot Netvisoriin annetuilla tiedoilla.

Sisäiset tiedot

Voit halutessasi lisätä laskulle sisäisen lisätiedon (esim. ohjeistus reskontraan) sille varattuun kenttään. Tämä tieto ei päädy laskulle, vaan on pelkästään sisäiseen käyttöön:

Lähetys

Kun olet tarkastanut laskun tiedot voit lähettää sen Netvisoriin valitsemalla Lähetä:

Onnistuneen lähetyksen jälkeen saat vahvistusilmoituksen: